SUON Dry Ice Cleaning

Over ons

Waar “tijd” geld kost is SUON de oplossing

 

SUON Dry Ice Cleaning is een schoonmaakbedrijf dat snel, efficiënt, nauwkeurig en hygiënisch schoonmaakt zonder achterblijvende producten zoals bijvoorbeeld water of zand. SUON (Scientific Use Of Nature) maakt gebruik van bevroren CO₂ dat na gebruik weer verandert (sublimeert) in gas. Door te wisselen van luchtstroomvolume, grootte en vorm van spruitstuk en grootte van droogijskorrel is deze schoonmaaktechniek voor oneindig veel verschillende doelen toepasbaar. Van het reinigen van een eeuwenoud lederen boek tot aan de harde slakken onder een schip. Roetschade na een brand op bijvoorbeeld stucwerk of hout tot aan de vervuilde aandrijfketting van een lopende band, alles verdwijnt als sneeuw voor de zon. Na het schoonmaken dient alleen het losgeraakte vuil opgeruimd te worden (stofzuigen en afzuigen). Het spuiten is bijzonder effectief en zeer goed te doseren. De allerkleinste hoekjes zijn bereikbaar en productielijnen hoeven niet uit elkaar gehaald te worden. Kortsluiting is uitgesloten omdat het droogijs een bevroren gas is en GEEN bevroren water. Hierdoor heeft de klant veel minder downtime binnen het bedrijfsproces door extra schoonmaakwerkzaamheden, het verwijderen van chemicaliën of het drogen van de ondergrond van bijvoorbeeld een productielijn. Het schoongemaakte artikel of bedrijfsproces kan direct weer gebruikt en/of opgestart worden. Dit betekent een flinke efficiëntieslag in kosten en productieproces.

De doelgroep is dan ook elk bedrijf of organisatie dat geld wil besparen en duurzaam wil ondernemen. Waar “tijd” geld kost is SUON de oplossing voor elk reinigingsproces.

Deze methode is wel degelijk efficiënter in tijd en kosten vergeleken met de huidige manier van reinigen. Als contractcleaner maak ik het nu voor elk bedrijf mogelijk deze schoonmaakmethode te gebruiken. Commerciële bedrijven met lopende banden en downtime in het productieproces, zullen veel tijd, dus kosten besparen omdat het productieproces korter of zelfs helemaal niet stilgezet dient te worden. Dry ice cleaning kost 75% minder tijd, is hygiënischer, minder belastend voor het milieu en duurzaam